Українські заробітчани активно скуповують нерухомість у Львові – світова преса

Новини 30 Серпня, 2019 383

Ілюстрація: "Наші гроші"

Львівські забудовники кажуть, що заробітчани – одні з найбільших їхніх клієнтів

Українські заробітчани активно вкладають зароблені гроші у нерухомість в Україні, пишуть у статті видання Financial Times.

Україна – найбільший одержувач грошових переказів від заробітчан щодо розміру економіки в Європі. Вони складають понад 11% ВВП України. Минулого року українці перерахували додому через трансфери або готівкою понад 14 мільярдів доларів, зауважує автор. Всього, за даними видання, за кордоном працює щонайменше п’ять мільйонів українців.

Через те, що люди не довіряють місцевим банкам, вони вкладають свої гроші в інші активи, переважно в нерухомість. Досить велика кількість таких купівель припадає саме на Львів. Місцеві забудовники кажуть, що заробітчани – одні з найбільших їхніх клієнтів.

27-річний Сергій повідомив у коментарі виданню, що минулого року придбав нову квартиру за 42 тисячі доларів. Протягом майже трьох років він щомісяця заробляв 1500 доларів, працюючи кухарем у польському ресторані.

У Польщі працюють від одного до двох мільйонів українців – там вони отримують втричі більше, ніж на батьківщині, у той час, як молоді поляки шукають роботу в країнах Західної Європи. Таким чином Польща відчуває брак робочої сили, мовиться у статті.

Поки одна хвиля українських мігрантів відправляється до Європи в пошуках вищих заробітних плат, за ними йде ще одна хвиля мігрантів, які покидають схід України через війну,- повідомляє Радіо “Свобода”.

Financial Times

@FinancialTimes

Ukraine is Europe’s biggest recipient of remittances in proportion to the size of its economy. Those fund flows are fuelling a property boom at home https://on.ft.com/2znH4TU 

Ukraine’s workers abroad fuel property boom back home

European labour shortages lure young people in search of higher wages

ft.com

Коментарі

Позначки: , ,