Українські військові тепер можуть носити вуса і бороду

Новини 23 Листопада, 2017 522

Ілюстративне фото

Відповідний наказ підписав Міністр оброни Степан Полторак

Військовослужбовцям Збройних сил України дозволили носити вуса і бороди під час бойових і навчально-бойових завдань, інформує УНН.

“Всім категоріям військовослужбовців під час бойових та навчально-бойових завдань дозволяється носіння бороди та вусів за умови, що вони мають відповідати вимогам гігієни і не заважати використанню засобів індивідуального захисту та носінню спорядження,” – йдеться в в наказі Міністерства оборони №606, який 20 листопада підписав Міністр оборони Степан Полторак .

В  наказі встановлені правила на носіння військової форми, носіння нагород, виокремлено види форми. Правила стосуються повністю нової символіки, нових знаків розрізнення, беретів та нарукавних знаків.   Кожна з цих військових форм поділяється на літню та зимову, а також демісезонну при повсякденній і польовій (службовій морській) формі одягу.

Крім того, військовослужбовцям у формі рекомендовано утриматись від використання навушників від електронних пристроїв під час пересування пішки, носіння в карманах предметів, що виступають назовні чи переповнюють їх, носіння рюкзаків на плечах, що своїми шлейками закривають погони.

Коментарі

Позначки: , , , ,