Українська “молодіжка” сьома на чемпіонаті Європи з пляжного гандболу

Новини 03 Липня, 2018 91

Збірна України U-18 — сьомий лауреат чемпіонату Європи з пляжного гандболу.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Молодіжна збірна команда України посіла сьоме місце на чемпіонаті Європи з пляжного гандболу U-18 (дівчата 2000−2001 р.н.). Змагання проходили з 29 червня по 1 липня 2018 року у місті Ульцинь (Чорногорія). У складі збірної грали й четверо гандболісток львівської «Галичанки»: воротарка Вікторія Салтанюк, екс-галичанка Олександра Жолобович та одинадцятикласниці Львівського училища фізичної культури (ЛУФК) Яна Борисевич і Діана Дмитришин, яких у новому сезоні планують долучити до «Галичанки».

«На груповому етапі Євро суперниками збірної України були команди Нідерландів, Литви та Чорногорії. Наші дівчата у стартовій грі поступилися збірній Нідерландів — 0:2, проте вже у наступних матчах здолали Литву — 2:1 та Чорногорію — 2:0. З другого місця у групі українки кваліфікувалися до фінальної частини, куди потрапила вісімка найкращих команд — по дві збірні з кожної з чотирьох відбіркових груп. Фінальна вісімка Євро-2018 — Нідерланди, Україна, Португалія, Хорватія, Росія, Німеччина, Іспанія, Угорщина.

У чвертьфіналі «синьо-жовті» програли збірній Португалії з рахунком 0:2. Попри поразку «це була краща гра наших дівчат на цьому чемпіонаті, але дві судді з Сербії більше хотіли бачити в півфіналі португалок», — прокоментував результат чвертьфінального матчу віце-президент Асоціації пляжного гандболу України Анатолій Міщук.

У перехресному матчі за 5−8 місця збірна України поступилася Росії 0:2, тому подальшу боротьбу наша команда вела за 7−8 місця. Перемігши збірну Хорватії 2:1, українки у підсумку фінішували сьомими.

Результати всіх матчів збірної України

Груповий турнір:

Україна — Нідерланди — 0:2

Україна — Литва — 2:1

Україна — Чорногорія — 2:0

Фінальний турнір:

Україна- Португалія — 0:2

Україна — Росія — 0:2

Україна — Хорватія — 2:1

Один з тренерів збірної України Віталій Надич вважає, що команда виступила досить вдало. «Сьоме місце — це добрий результат. Адже минулого року на чемпіонаті Європи в Загребі ми посіли дев’яте місце. Отож, є прогрес. Ще й якщо врахувати два фактори. По-перше, на цей чемпіонат збірна поїхала омолодженим складом — практично половина нових гравців. По-друге, майже всі наші гандболістки 2002 р.н., а змагання проводились серед старшої вікової категорії — 2000−2001 р.н. Тому, можливо, сьоме місце не зовсім те, чого хотілося б, але, зважаючи на вищесказане, це добрий результат», — каже він.

Склад збірної U-18:

1. Борисевич Яна

2. Дябло Ганна

3. Дмитришин Дiана

4. Горенко Валерiя

5. Кальченко Анастасiя

6. Калигiна Анастасiя

7. Морозенко Iрина

8. Павлик Iрина

9. Салтанюк Вiкторiя

10. Жолобович Олександра

Головний тренер — Михайло Милославський

Тренер — Борис Милославський

Тренер — Віталій Надич

Підсумковий розподіл місць на Євро-2018 (перша вісімка):

1. Угорщина

2. Нідерланди

3. Німеччина

4. Португалія

5. Іспанія

6. Росія

7. Україна

8. Хорватія.

Коментарі

Позначки: , , ,