Українська делегація на чолі з головою МЗС України вшанувала Михайла Вербицького

Новини 03 Березня, 2018 101

Сьогодні, 3 березня, з нагоди 203-Ї річниці від дня народження отця Михайла Вербицького, українська делегація відвідала село Млини Підкарпатського воєводства Республіки Польща, де похований автор мелодії Державного Гімну України. Відтак, Глава МЗС Павло Клімкін, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської облради Олександр Ганущин поклали квіти до могили о.Михайла Вербицького.

Зазначимо, що у п‘ятницю, 2 березня, на Львівщині відбулися заходи з нагоди відзначення 203-ї річниці від дня народження о. Михайла Вербицького. У межах заходів біля пам’ятника композитору присутні спільно виконали Національний Гімн України, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Нагадаємо, що сьогодні у селі Павлокома на Ряшівщині, Польща, відбулися скорботні заходи із вшанування пам’яті 366 українців, загиблих 3 березня 1945 року.

Довідково:

Отець Михайло Михайлович Вербицький – український композитор, хоровий диригент, священик УГКЦ, громадський діяч, автор музики Державного Гімну України «Ще не вмерла Україна». Перше виконання твору «Ще не вмерла Україна» як Гімну відбулося 10 березня 1865 року у Перемишлі, як завершальний номер концерту, присвячений Тарасові Шевченку. В останні роки життя композитор займався педагогічною діяльністю, писав статті, творив музику. Помер 7 грудня 1870 року у селі Млини (тепер на території Підкарпатського воєводства Республіка Польща), де і похований.

Коментарі

Позначки: , , , , ,