Українська армія стала сильнішою, тому перемога за нами, – Замлинський (ВІДЕО)

Новини 27 Травня, 2018 278
Перший заступник Голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський на вічі до Дня Героїв

Перший заступник Голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський на вічі до Дня Героїв

Сьогодні, 27 травня, Львівщина вшановує пам’ять всіх українців, що пожертвували власним життям у боротьбі за свободу та Незалежність України.

Представники влади, волонтерських, патріотичних та ветеранських організацій, учасники АТО, родини Героїв Небесної Сотні, медики Майдану та учасники Революції Гідності, молодіжні громадські організації, ліцеїсти, школярі та студенти пройшли урочистою ходою до пам’ятника Тарасові Шевченку.

«Сьогоднішній день для кожного українця є вкрай важливим. Ми десятиліттями виборювали незалежність нашої держави. Під час цієї боротьби Україна народжувала героїв, вірних синів та доньок, кожен з яких у свій спосіб розбудовував нашу країну, стверджував нашу самоідентичність. Наш ворог завжди намагався і зараз намагається зазіхати на нашу цілісність та свободу. Але наша армія стала сильнішою, ми стали єдині з цивілізованим світом, тому перемога за нами. Особлива подяка сучасним Героям, які без вагань стали на захист нашої держави. Ми, кожен на своєму місці, повинні побороти ворога тут, оскільки проти нас ведуть гібридну війну. В нашій перемозі буде заслуга кожного. А наші діти будуть жити у мирній країні та розбудовуватимуть її для наступних поколінь», – зазначив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

«Це вже десятий рік ми відзначаємо Свято Героїв. Ми проходили урочистою ходою вулицею Степана Бандери повз першу гімназію, яка дала нам багато Героїв. Після трагічної історії нашої нації ми повинні пам’ятати тих, хто віддавав свої життя за нашу державу. Ми повинні пам’ятати про юних героїв, яких мордували по тюрмах. Якщо ми будемо сьогодні стояти на твердому фундаменті національної свідомості і вклонимося нашій молоді, буде Україна квітуча і незалежна», – звернувся до усіх присутніх голова Всеукраїнського Товариства політичних в’язнів і репресованих Петро Франко.

До пам’ятника Кобзареві урочисто поклали квіти.

«Нинішнє Свято Героя для нас – святе. Ми нащадки тих, хто тепер дивиться на нас згори і пишається тим, що ми продовжуємо їхню справу. Ми повинні шанувати тих, хто віддав своє життя за Україну. Ми маємо шанувати всіх тих, хто втративши своє здоров’я, є серед нас, а також тих, хто не зміг прийти сюди через поранення та травми», – наголосив учасник АТО майор Геннадій Баденко.

«Насправді ми всі герої – кожен українець, кожен у своїй роботі, на своєму місці, адже ми разом будуємо нашу Україну. Українці не скорились, бо вони сильні духом, і захищатимуть свою державу надалі. Незламності і нескореності усім, а в єдності ми будемо сильні завжди», – звернувся до усіх присутніх учасник АТО, срібний призер Ігор Нескорених Дмитро Сидорук.

У межах масштабного вшанування усіх українських Героїв відбулись урочистості у Білогорщі, на Личаківському цвинтарі, біля пам’ятника Степанові Бандері.

Коментарі

Позначки: , ,