Україна все ж може отримати зброю від США?

Новини 02 Листопада, 2017 109

Екс-посол США в Україні (1998-2000 рр.) Стівен Пайфер

Більшість ключових фігур в адміністрації Трампа підтримує ідею надання Україні летальної зброї

Екс-посол США в Україні (1998-2000 рр.) Стівен Пайфер зазначив, що більшість ключових фігур в адміністрації Трампа підтримує ідею надання Україні летальної зброї, тому є велике сподівання, що президент прийме таке рішення. Про це колишній дипломат, а нині старший науковий співробітник аналітичного центру Brookings Institution розповів в коментарі Укрінформу.

Він також зазначив, що таку саму позицію висловлювало керівництво Пентагону, зокрема міністр оборони Джим Метіс, і Державного департаменту США.

“Отже, справа за президентом, і я дуже сподіваюсь що він не продовжуватиме політику попередньої адміністрації та нарешті дозволить надати летальну зброю для України”, – наголосив колишній посол США.

Нагадаємо, у Раді національної безпеки в Білому домі стверджують, що адміністрація повільно, але впевнено працює над можливістю забезпечити українців протитанковими та антиартилерійськими засобами, а також іншим обладнання. Йдеться, зокрема, про комплекси ПТУР “Джавелін”, контрбатарейні радари дальнього радіусу дії, які триматимуть у полі зору російську територію, а також сучасні розвідувальні пристрої та засоби захищеного зв’язку.

Коментарі

Позначки: , ,