Україна розчарована неготовністю Британії визнати Голодомор геноцидом

Новини 24 Листопада, 2017 313

Ілюстративне фото

Посольство України у Великій Британії розчароване тим, що британський уряд не має наміру ухвалити політичне рішення, в результаті якого Голодомор був би визнаний геноцидом

Це стало відомо із заяви посольства.

“Ми раді, що британський уряд визнає серйозність і жахливість  Голодомору і відповідальність радянського керівництва за прийняття політичних рішень, що спричинили голод і загибель мільйонів українців”, – йдеться у заяві посольства, яка стала реакцією на офіційне пояснення британського уряду того факту, що Британія не має наміру приєднуватися до 17 країн, які визнали Голодомор геноцидом.

“Водночас нам шкода, що британський уряд не має планів прийняти політичне рішення чи ініціювати провадження/судовий процес, який би призвів до визнання Голодомору 1932-33 років в Україні геноцидом”, – наголосили в посольстві.

Уряд Британії вирішив не змінювати свою позицію, згідно з якою термін “геноцид” у Лондоні офіційно використовують лише до злочинів після 1948 року, коли відбулося схвалення Конвенції ООН щодо геноциду. Голокост також визнається геноцидом, хоч і відбувся до 1948 року, має винятковий статус, бо був підставою для юридичного визначення геноциду конвенцією.

Нагадаємо, 7 листопада у Палаті громад (нижня палата парламенту Великої Британії) закликали визнати Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом проти українського народу.

Коментарі

Позначки: , ,