Україна перейшла на «літній» час

Новини 31 Березня, 2019 125

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Україна перейшла на «літній» час: сьогодні о третій годині за київським часом стрілки годинника перевели на одну годину вперед.

Згідно з постановою Кабінету міністрів від 1996 року, на території України визначено такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки: в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед, в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

В «Укрзалізниці» попередили, що час відправлення і прибуття потягів у квитках на 31 березня вказано вже з урахуванням переведення годинників на «літній» час.

Як повідомляв УНІАН, 26 березня депутати Європарламенту за пропозицією Єврокомісії проголосували за припинення сезонного переведення стрілок годинників після 2021 року.

Рішенням передбачається, що ті країни ЄС, які зберігатимуть перехід на «літній» час, востаннє мають переводити стрілки годинника в останню неділю березня 2021 року. Теж саме стосується й переходу на «зимовий» час – останній раз це можна буде зробити в останню неділю жовтня 2021 року.

 

Коментарі

Позначки: