Україна передала РФ тіло російського найманця, який помер у виправній колонії у Дрогобичі

Новини 28 Грудня, 2018 151

Скриншот відео/СТБ

Україна передала РФ тіло громадянина Російської Федерації Валерія Іванова, який був засуджений за участь у бойових діях на Донбасі і помер у виправній колонії на Львівщині.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

Як зазначається у повідомленні, Іванов буде похований 29 грудня на батьківщині в місті Северодвінську Архангельської області.

Як повідомлялося, Іванов помер 9 грудня на Львівщині, у Дрогобицькій виправній колонії №40. Причиною смерті став нещасний випадок.

За інформацію представника виправної колонії, громадян РФ був засуджений до 12 років позбавлення волі 13 грудня 2016 року за ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій) та ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

До Дрогобицької виправної колонії його етапували у вересні 2017 року.

Як повідомили у Секретаріаті уповноваженого Верховної Ради з прав людини, посилаючись на інформацію Дрогобицької прокуратури, Іванов 9 грудня, перебуваючи у кімнаті відпочинку для ув’язнених, вирішив закрутити лампочку, яка перегоріла.

«Для цього він заліз на складану драбину, проте не втримався та впав на спину. Потиличною частиною голови він вдарився об смітник, внаслідок чого настала смерть», – йшлося у повідомленні.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook координатор Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова, «російський найманець Валерій Іванов, засуджений українським судом до 12 років ув`язнення, просив Путіна про обмін, але так і не дочекався його. Росіяни не поспішають забирати навіть його тіло».

Смерть чоловіка 19 грудня підтвердили представники генконсульства РФ у Львові; причину смерті Іванова вони не назвали. За інформацією журналістів Громадського, тіло росіянина вже другий тиждень не забирають представники генконсульства. Іванов мав сестру в Архангельську.

За словами Ірини Геращенко, з пропозицією забрати тіло Іванова виступили під час переговорів у Мінську представники ОРДЛО.

“Всі відповідні українські служби відразу поінформували про смерть громадянина РФ консулів і запропонували негайно зв’язатися з рідними, аби ті забрали тіло”, – зауважила вона.

Коментарі

Позначки: