Україна має стати великим регіональним лідером, що впливає на події в Європі – Порошенко

Новини 05 Лютого, 2019 53

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна має стати великим регіональним лідером, що впливає на події в Європі.

Як повідомили у прес-службі президента України, про це сказав глава держави в ефірі телеканалу ICTV у програмі «Свобода слова».

За словами президента, Європейський Союз є стандартом, який визначає рівень життя людей. Україна рухається до членства в ЄС та НАТО, забезпечуючи розвиток економіки та підвищення соціальних стандартів.

Президент наголосив, що реальна стратегія розвитку та забезпечення економічного зростання в Україні має відбуватись за п’ятьма напрямками: агропромисловий комплекс; ІТ-сектор; індустріалізація та прихід на український ринок технологій, які працюють на світовий експорт; інфраструктурні проекти та логістика; розвиток туризму.

«Кожен з цих напрямків забезпечує зростання ВВП. Для того, щоб Україна перетворилася у велику країну – регіонального лідера, який впливає на події в Європі», – сказав Порошенко.

За його словами, Європа вже не може бути безпечною без України, бо Україна є складовою частиною Європи.

«Ми дійсно дуже багато зробили. Була збережена єдність країни. Ми захистили суверенітет і територіальну цілісність, зупинивши ворога героїзмом українських воїнів і самовіддачею українського народу», – зазначив президент.

Він також нагадав про проведення децентралізації та підкреслив рішучі кроки, спрямовані на відновлення економіки країни.

 

Коментарі

Позначки: ,