Україна має стати членом НАТО, бо іншого механізму забезпечення безпеки України і Європи немає, – Порошенко

Новини 13 Жовтня, 2019 152

Фото: "Прямий"

Глобальної безпеки без членства Украіни в НАТО не може бути, – сказав п’ятий президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко в коментарі журналістам в Лондоні.

Про це пише “Четверта студія” посилаючись на прес-службу “Європейської Солідарності”.

«Сьогодні дуже важливий день. Щойно завершилася зустріч з президентом Парламентської асамблеї НАТО. Ключові позиції, які ми тут відстоюємо, нам не треба більше говорити про співпрацю України і НАТО. Це вчорашній день. Це вже сьогодні досягнуто», – сказав Петро Порошенко.

Він наголосив: «Нам не треба більше говорити про ті результати до яких ми прийшли, вони самі це знають. І нам сьогодні кажуть, що були безпрецедентні успіхи за ці п’ять років».

«Нам сьогодні треба говорити про членство. Україна має стати членом НАТО. Ніякого іншого механізму для забезпечення безпеки України немає, безпеки Європи немає. Глобальної безпеки без членства Украіни в НАТО немає», – підкреслив п’ятий президент України.

За його словами, під час роботи в рамках ПА НАТО вдалося чітко наголосити, що питання українського членства в НАТО, так само як і грузинського, це питання українського і грузинського народів і країн-членів.

«І Україна ніколи не буде питати дозволу у третіх країн, включно з Росією, чи можемо ми стати членами НАТО чи ні. Це питання вирішене. Двері НАТО відкриті і сьогодні підтверджено рішення Бухарестського саміту», – підкреслив Петро Порошенко.

П’ятий президент України зазначив: «Єдине, що зараз треба досягнути – це конкретних практичних речей».

«Ми маємо якнайшвидше прийняти план дій членства в НАТО. Ми маємо не просто ухвалюватт закони, більшість з них була ухвалена останнім часом, а й імплементувати їх. Ми маємо синхронізувати структуру нашого сектору безпеки і оборони», – сказав він.

«І сьогодні з великою надією всі країни-члени НАТО, в тому числі члени ПА НАТО дивляться на Україну. Ми сьогодні тут серед друзів. Єдине, що нам треба – чітко забезпечити, щоб всі домовленості були реалізовані», – сказав він.

Петро Порошенко нагадав, що минулої осені було досягнуто домовленості, що наступної весни в Києві буде проведено засідання ПА НАТО.

«Україна точно має скористатися цим шансом», – додав він.

За його словами, зараз до нього йде ретельна підготовка.

«І всі налаштовані на те, щоб Україна продемонструвала величезний крок у напрямку щодо членства в НАТО», – сказав він.

«Позиція «Європейської Солідарності», моя позиція як п’ятого президента України – безумовно, цей рух має бути продовжений», – резюмував Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: , ,