Україна допоможе США у “справі Манафорта”

Новини 02 Листопада, 2017 111

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман

Україна готова надати США наявну у неї інформацію про розслідування справи екс-глави передвиборного штабу американського президента Дональда Трампа Пола Манафорта.

Про це пише “Українська правда”, цитуючи інтерв’ю прем`єр-міністра Володимира Гройсмана телеканалу CBC.

 “Ми не отримували жодних запитів про надання інформації у цій справі, але якщо отримаємо запит, то, звичайно ж, надамо інформацію, яка у нас є”, – наголосив Володимир Гройсман.

Водночас прем`єр нагадав, що справа Пола Манафорта стосується періоду влади колишнього українського президента Віктора Януковича й нинішній уряд ніяк з ним не пов’язаний.

“Інцидент, про який ви говорили, був пов’язаний з режимом Януковича. Мій уряд не має абсолютно ніякого відношення до цього скандалу”, – наголосив політик.

Нагадаємо, Пол Манафорт у понеділок, 30 жовтня, разом зі своїм адвокатом сам прийшов до представників міністерства юстиції. Екс-голові передвиборного штабу Дональда Трампа і його давньому діловому партнеру Ріку Гейтсу висунули обвинувачення за 12-ма пунктами, серед яких змова проти США, змова з метою відмивання грошей, діяльність в якості іноземного агента без необхідної реєстрації та неподання звітів про рахунки в зарубіжних банках. Значна частина звинувачення пов’язана з діяльністю Манафорта в Україні.

Ілюстрація: 112.ua

Коментарі

Позначки: ,