“Укравтодор” побудує новий об’їзд навколо Львова

Новини 20 Лютого, 2019 111

Ілюстрація: Служба автомобільних доріг у Львівській області

В Україні розвиватимуть мережу швидкісних шосе. В рамках цієї програми “Укравтодор” розширить об’їзну дорогу навколо Житомира, побудує новий об’їзд навколо Львова та реконструює ділянки траси Київ-Харків.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області.

Детальніше про плани дорожників розповів у ефірі ObozTV колишній заступник міністра інфраструктури України, експерт з транспортних питань Олександр Кава.

За словами експерта, Україні потрібна мережа швидкісних автомобільних доріг, але будувати нові хайвеї — дорого і довго. Тому вживають заходів для того, щоб розширювати мережу швидкісних шосе.

“Наприклад, триває робота з реконструкції дороги Київ-Полтава-Харків, яка доводиться до категорії швидкісного шосе з 4 смугами руху. Цього року на цій дорозі буде відремонтована ділянка Лубни-Полтава, будуть введені в експлуатацію два об’їзди селищ у Полтавській області, це села Покровська Багачка і Красногорівка. Буде введений в експлуатацію південно-західний об’їзд Полтави”, — перерахував він.

Також, за його словами, будуть виконуватися роботи з реконструкції дороги від Полтави до містечка Валки в Харківській області.

“Об’їзд Житомира також буде розширено з двох до чотирьох смуг руху. Відповідно, можна буде заощадити близько 10 хвилин часу в поїздці на цьому напрямку”, — повідомив Кава.

Експерт також прокоментував початок будівництва північного об’їзду навколо Львова.

“Це дозволить громадянам, які їдуть з багатьох регіонів країни в напрямку Польщі через Львів, економити 50-60 хвилин часу. Південний об’їзд досить довгий — 44 км, він вузький, має 2-3 смуги руху, там постійні колони йдуть назустріч одна одній. Новий північний об’їзд буде 24 кілометри, матиме 4 смуги руху, дворівневі розв’язки і проїзд по ньому займатиме не більше 10 хвилин. Тоді як зараз доїхати до траси, що веде в напрямку Шегинь, займає більше години”, — розповів колишній заступник міністра інфраструктури.

 

Коментарі

Позначки: ,