Ухвалені «слугами народу» зміни до закону про ринок електроенергії прямо суперечить директивам Євросоюзу, – Ірина Геращенко

Новини 12 Листопада, 2019 77
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Зміни до закону про ринок електроенергії, які проголосувала монобільшість, повністю суперечать документам Європейського Союзу. У такий спосіб команда Зеленського крок за кроком розвертає Україну зі шляху європейської інтеграції, – про це написала на сторінці у мережі Facebook народний депутат, співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Зелений уряд і парламент вже не приховують, що пригальмовують євроінтеграцію. Є гасла і красиві слова, а є дії. Сьогодні монобільшість проголосувала зміни до закону про ринок електроенергії, який прямо суперечить директивам і додаткам Єврокомісії. Цей законопроект не узгоджений з нашими європейськими партнерами», – зазначила політик.

Ірина Геращенко наголосила, що «слуги» прийняли поправку, яка повернула російське вугілля й електроенергію з РФ на український ринок. І таким чином офіційно узаконили «торгівлю на крові».

«Під час обговорення закону, який повністю суперечить праву ЄС в енергетичній сфері, профільному міністру Оржелю було поставлене запитання: чому голосують антиєвропейський закон 2233? Він відмахнувся, мовляв, розмовляйте з профільним віце-прем’єром. Ми підійшли до міністра після голосування. Він визнав, що закон не відповідає директивам і не є узгодженим. В цей момент слуги почали відганяти нас від свого міністра. Феєрична в своєму цинізмі розмова», – написала народний депутат.

Коментарі