Угорщина єдина країна, яка неготова до діалогу з Україною – Климпуш-Цинцадзе

Новини 23 Листопада, 2017 43

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Угорщина єдина з країн, у яких є питання до українського закону про освіту, демонструє неготовність до діалогу

“Ми продовжуємо наполягати на тому, що є можливості конструктивного вирішення питання. Про це свідчить і те, що нам вдалося підписати меморандум взаєморозуміння з реалізації цього закону з Польщею і Болгарією. Ми на позитивному шляху вирішення з Румунією. І, на жаль, Угорщина – єдина країна, де ми бачимо такий серйозний опір і неготовність до діалогу”, – розказала віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв’ю Укрінформу.

“Хочеться вірити, що в цьому процесі не тільки наша готовність до цього діалогу, але і конструктивна розмова всередині Європейського Союзу, наприклад, з іншими країнами, допоможе направити вирішення питання про права національних меншин в русло конструктиву з боку Угорщини. Підкреслюю, знову ж таки, що поки конструктивний діалог не складається, на жаль”, – сказала вона.

Віце-прем’єр-міністр не виключає російський вплив на поведінку Угорщини. Більше того, за її словами, в Європарламенті поширюються маніпулятивні матеріали щодо українського закону.

“Що стосується Росії. Ми можемо говорити про те, що бачимо певне відображення російської риторики щодо цього закону в угорській аргументації. Мені б не хотілося вірити, що саме тут є слід Росії. Але якась певна синхронізація аргументації відбувається”, – розказала Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, уряд Угорщини вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною через підписання президентом Порошенком закону “Про освіту”.

Крім того віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що етнічні угорці за кордоном мають право на автономію та угорське громадянство.

Коментарі

Позначки: , ,