Угорщина блокуватиме зближення України з ЄС і НАТО, – Віктор Орбан

Новини 15 Листопада, 2017 30

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото: Голос Америки

Позитивні висновки Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту не вплинуть на рішення Будапешту тиснути на Київ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що буде наполягати на блокуванні зближення України з Євросоюзом та НАТО, якщо Київ не змінить закон про освіту. Відповідна заява опублікована на сайті угорського уряду 14 листопада, – інформує Тиждень.ua

“Я хотів би запевнити закарпатських угорців, що незалежно від того, куди подме вітер, угорський уряд не відступиться від своєї позиції. Ми будемо рішуче її відстоювати не тільки тут чи в Києві, а й у ЄС. А якщо ви слідкуєте за останніми подіями – в тому числі в НАТО і ЄС – ви можете побачити ознаки принципових дій угорських дипломатів”, – заявив Орбан.

За його словами, на сьогодні можливість України приєднатися до ЄС виглядає обмежено.

Зазначимо, що заява угорського прем’єра прозвучала на фоні дій Будапешта, який підтвердив свої погрози щодо блокування ініціатив України в НАТО.

“Ми не приймаємо жодних дебатів, відповідає чи ні новий український закон існуючим чи гіпотетичним європейським нормам. Нас ці дебати не обходять, бо ЄС не розробив стандарти, які пропонують набір об’єктивних критеріїв”, – наголосив Орбан.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що позитивні висновки Венеціанської комісії щодо українського закону про освіту не вплинуть на рішення Будапешту тиснути на Київ.

Коментарі

Позначки: ,