Угода про асоціацію з Євросоюзом щодня доводить свою дієвість, – Порошенко

Новини 20 Вересня, 2018 151

Президент Петро Порошенко констатує, що Угода про асоціацію України з Європейським Союзом кожного дня доводить свою ефективність.

«Угода щодня доводить свою дієвість і правильність. Частка Євросоюзу в експорті коливається від 42 до 43%. І це вагомий компенсатор тих втрат, які через війну, економічну блокаду та закриття ринків спричинила нам Росія», – сказав Глава держави під час виступу у Верховній раді зі щорічним Посланням.

Водночас Петро Порошенко закликав Парламент та Уряд прискорити реалізацію всіх положень зазначеної Угоди. «Щоб рухатися далі, перш за все нам треба від першої до останньої літери виконати Угоду про асоціацію. Швидкість її реалізації наразі недостатня, і я закликаю Парламент і Уряд набрати кращий темп. Готовий бути партнером у цьому процесі», – сказав Президент зауваживши, що рівень реалізації Угоди є «вагомий, але недостатній».

«Саме тому минулого місяця під час щорічної наради керівників закордонних дипломатичних закордонних установ піддав критиці цілу низку наших посольств у Латинській Америці, Африці, Азії. Хіба ринки цих країн не важливі для збуту наших товарів і створення в Україні нових робочих місць? Нам потрібно шукати все більше і більше торговельних партнерів, точки опори на регіональних ринках, що демонструють високі темпи зростання, де є попит на нашу продукцію», – додав Глава держави.

Петро Порошенко також повідомив, що протягом наступного року планує перевести у практичну площину реалізацію своїх ініціатив щодо інтеграції України до Цифрового спільного ринку, Енергетичного Союзу, а також поглиблення співробітництва у митній сфері.

Коментарі