Учасники АТО безкоштовно їздитимуть у маршрутках Львівщини, – Синютка

Новини 29 Травня, 2018 1 139

Фото з ФБ В.Шамрая

Учасники АТО будуть їздити безкоштовно у всіх видах громадського транспорту області.

Про це голова Львівської ОДА Олег Синютка повідомив сьогодні, 29 травня учасникам акції, які зібралися біля Львівської ОДА на знак протесту проти скасування безкоштовного проїзду для них у маршрутках Львівщини внаслідок монетизації пільг на проїзд.

Губернатор Львівщини також запевнив учасників акції, що у четвер, 31 травня,  збере усіх перевізників області задля врегулювання цього питання.

“Як їздили – так і будете їздити”, – сказав Синютка.

Громадський активіст, учасник АТО Володимир Шамрай на своїй сторінці у Facebook оприлюднив офіційну відповідь голови Львівської ОДА Олега Синютки на колективне звернення учасників АТО щодо монетизації пільг для окремих категорій громадян.

Текст відповіді від 29 травня 2018 року, координатору колективного звернення – голові Львівського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Андрію Ляховичу, за підписом Олега Синютки, подаємо повнотекстово:

«У відповідь на колективне звернення  учасників громадських організацій щодо впровадження надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту на території Львівської області відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» від  14.03. 2018 року, інформуємо вас, що облдержадміністрацією вжито усіх належних заходів щодо унеможливлення погіршення рівня соціального захисту учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та родин загиблих учасників АТО, зокрема в частині надання пільг з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Відтак, між обласною державною адміністрацією та автотранспортними підприємствами досягнуто домовленості  про те, що згадані  категорії населення і надалі будуть користуватися  безкоштовним проїздом на усіх видах транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах».

Як повідомлялося, зважаючи на звернення громадських організацій учасників АТО щодо впровадження надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту, Львівська обласна державна адміністрація вжила належних заходів щодо недопущення погіршення рівня соціального захисту учасників бойових дій.

Між Львівською обласною державною адміністрацією та автотранспортними підприємствами досягнено домовленостей щодо подальшого безкоштовного проїзду для учасників АТО.

«Проїзд на всіх видах транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах залишається для учасників бойових дій безоплатний. Це принципова позиція для нас, і ми вдячні перевізникам, які розуміють важливість такого рішення», – прокоментувала Наталія Кузяк, директор департаменту соціального захисту населення.

Нагадаємо, з 1 червня 2018 року, на Львівщині усі пасажири, які користуватимуться громадським транспортом, оплачуватимуть 100 відсотків вартості проїзду.

Пільговики, натомість відповідно до постанови Кабінету Міністрів міну про монетизацію пільг на проїзд, за відшкодуванням мають звертатися у місцеві органи соцзахисту.

Сума відшкодування передбачає 135 грн на одну особу в місяць.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,