У Запоріжжі заарештували керівників місцевої “Самопомочі”

Новини 21 Грудня, 2017 134

Голова фракції “Самопоміч” у Верховній Раді назвав це “політичними репресіями”. Генпрокурор відреагував: “Де тут політичні репресії”?

Фракція «Самопоміч» у ВР повідомила про арешт керівника Запорізької облорганізації партії Владислава Марченка і керівника фракції в Запорізькій міській раді Дарії Трюхан. Про це заявив голова фракції Олег Березюк, повідомляє «Укрінформ».

«Ми щойно отримали інформацію про поліцейські репресії в державі. Щойно арештований керівник Запорізької обласної організації «Самопомочі» Владислав Марченко і керівник фракції міської в Запоріжжі Дарія Трюхан», – заявив він.

За словами Березюка, вони заарештовані Харківської прокуратурою та Київським СБУ.

Нагадаємо, сьогодні у Запоріжжі триває близько сотні обшуків.

У свою чергу, Генеральний прокурор Юрій Луценко у Facebook виклав фото речових доказів, вилучених у затриманих під час обшуків.

«Дана справа вже отримала резонанс у ВР. Очільник фракції «Самопомочі» щойно назвав дії правоохоронців політичними репресіями», – зазначив Луценко.

«Справа в тому, що підозрюваним організатором схеми є заступник голови Запорізької облради В. Марченко, який згідно даних слідства разом з братом – очевидно в порядку сімейної самопомочі – лобіювали свої фірми через зв’язки з екс-опоблоківцем заступником мера Пустоваровим.

Ще одна прихильниця гасла «Візьми і зроби», голова міського осередку партії, займалася переведенням грошей в готівку», – додав генпрокурор.

«Я розумію емоції пана очільника фракції у ВР: його людей затримано, а опоблоківець втік через вікно і в тапках по снігу втік. Не розумію лише – де тут політичні репресії?», – підкреслив Луценко.

Коментарі

Позначки: , ,