У Європарламенті закликали бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії

Новини 03 Грудня, 2017 81

Ілюстративне фото

Російському президенту Володимиру Путіну дістанеться занадто багато уваги, а це – неправильно, – переконана де депутатка Європарламенту Ребекка Гармс

Депутатка Європарламенту Ребекка Гармс закликала політиків і відвідувачів бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії. Про це вона заявила в інтерв’ю Neue Osnabrücker Zeitung.

“Політики і відвідувачі повинні триматися подалі від Чемпіонату світу 2018 року”, – заявила Гармс, додавши, що Росія – не та країна, де варто проводити подібні змагання.

Вона назвала зразковим приклад колишнього президента Німеччини Йоахіма Гаука, який відмовився відвідати зимові Олімпійські ігри в Сочі в 2014 році. “Його прикладу варто слідувати наступного року під час чемпіонату світу з футболу”,  – зазначила Гармс.

Вона підкреслила, що завдяки чемпіонату російському президенту Володимиру Путіну дістанеться занадто багато уваги, а це – неправильно. “Він купається в променях слави в присутності іноземних гостей, продовжуючи проводити свою антидемократичну політику, яку не може схвалити жоден демократ”, – додала Гармс.

Гармс також розкритикувала Міжнародну федерацію футбольних асоціацій (ФІФА), яка проігнорувала звинувачення Росії в корупції і допінгу.

Коментарі

Позначки: , , ,