У Великому Любіні триває комплексна реабілітація учасників АТО та ветеранів бойових дій

Новини 18 Червня, 2019 620
У Великому Любіні триває комплексна реабілітація учасників АТО та ветеранів бойових дій

У Великому Любіні триває комплексна реабілітація учасників АТО та ветеранів бойових дій

На площах новозбудованого І-го пускового комплексу ДРУЦКРОІ «Галичина» в смт. Великий Любінь триває комплексна реабілітація, в тому числі санаторно-курортне лікування людей з інвалідністю 1-3 групи (спинальників), учасників АТО, ветеранів бойових дій.

В реабілітаційному комплексі надаються послуги з соціальної, психологічної, медичної, фізичної реабілітації та профорієнтації.

Соціальна реабілітація передбачає як індивідуальні, так і групові заняття.

Під час психологічної реабілітації, психологом здійснюється індивідуальна терапія та діагностика, також проводяться групові інтерактивні заняття (тренінги, психо-терапевтичні групи особистісного росту, сімейне консультування та терапія, арт-терапія, групи за уподобаннями, заходи з психологічної просвіти та інформування).

В психотерапевтичному кабінеті-студії проводяться групові заняття з когнітивно-поведінкової терапії, гештальт-терапії, тілесно-орієнтованої терапії, елементів йоги та медитування, рецептивної музикотерапії, танцювальної терапії, соціально-психологічний театр та драмо терапії, релакс-відео та фільмотерапії, психо профілактики.

На прилеглій території, у парковій зоні проводитися натурпсихотерапія, іпотерапія, гарденотерапія. В літній період – організація відпочинку на природі (риболовля, малювання, релаксаційні заняття безпосередньо на природі).

Медична реабілітація включає в себе обстеження осіб та проведення лікувально-профілактичних заходів, що спрямовані на відновлення здоров′я пацієнта до оптимального рівня працездатності за допомогою поєднаного та послідовного застосування індивідуального комплексу методів медичної, фізичної та психофізіологічної дії на функціонально або патологічно змінені органи та системи організму.

Для надання послуг із медичної реабілітації в пусковому комплексі функціонують маніпуляційний кабінет, кабінет для озокеритотерапії, кабінет УЗД, кабінет функціональної діагностики, фізіотерапевтичний кабінет, кабінет аерозольтерапії, кабінет ударно-хвильової та тракційної терапії, кабінет масажу.

Послуги з фізичної реабілітації надаються фахівцями в облаштованому тренажерному залі та 2-х реабілітаційних залах.

В кабінеті механо та ерготерапії проводиться механічна та ручна розробка суглобів верхніх та нижніх кінцівок, ерготерапія.

При потребі надаються сірководневі ванни, які позитивно впливають на пост операційний період для осіб, що проходять комплексну реабілітацію.

Приміщення харчоблоку з їдальнею площею 1133,5 кв.м, розраховане на 200 осіб одночасного перебування і оснащене сучасним обладнанням для приготування їжі з різними технологіями.

На першому поверсі є Бювет з питними мінеральними водами Моршинська вода (джерело № 1), Моршинська вода (джерело № 6), Моршинська вода (джерело «Богородиця»), Мінеральна вода Східницька (содова), Мінеральна вода «Нафтуся», Мінеральна хлоридно-сульфатно-натрієва вода «Маруся».

Мінеральну воду вживають холодною (20°С), теплою (38-40°С) або гарячою (43-45°С) в кількості 100-150 мл за 60-30хв. до їжі, в залежності від наявної патології.

Приміщення комплексу має елементи доступності та облаштовано спеціалізованими ліфтами для осіб-спинальників та осіб, що пересуваються на візках.

Додатково повідомляємо, що послуги з комплексної реабілітації в І-му пусковому комплексі ДРУЦКРОІ «Галичина» в смт. Великий Любінь надаються з 13 травня 2019 року.

Станом на 14 червня 2019 року послуги з комплексної реабілітації отримали 27 осіб з інвалідністю.

Коментарі

Позначки: ,