У цьому році об’єднані територіальні громади буде створено у ще чотирьох районах Львівщини

Новини 07 Травня, 2018 203
Віталій Корецький

Віталій Корецький

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко поставив перед обласними адміністраціями завдання до кінця 2018 року активізувати роботу з тими районами, в яких досі не створені об’єднані територіальні громади. По усій Україні є 130 районів, де ще не розпочаті процеси об’єднання. і сім із них знаходяться у Львівській області. Про це заявив консультант з правових питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Віталій Корецький.

«Нами проведені виїзні зустрічі в цих семи районах. І можу сказати, що в чотирьох із них – Золочівському, Радехівському, Перемишлянському і Турківському вже ініційовані об’єднавчі процеси. Що більше, Лопатинська ОТГ, що в Радехівському районі, та Бібрська ОТГ з Перемишлянського району подали у Львівську обласну державну адміністрацію проекти своїх рішень про об’єднання для отримання висновку на відповідність Конституції та законам України. Що більше Лопатинська ОТГ, вже отримавши такий висновок, тепер готує подання до Центральної виборчої комісії про призначення перших виборів», – сказав Віталій Корецький.

Консультант також зазначив, що Офіс реформ у Львівському РВ АМУ розраховує на те, що громади, в яких добігає процес створення ОТГ, активізуються і до липня чи середини серпня завершать процес об’єднання. І тоді Львівська обласна державна адміністрація скерує подання до Центральної виборчої комісії про призначення у них перших виборів.

«Так само ми сподіваємося на активізацію керівництва міст обласного значення. Президент України Петро Порошенко підписав поправки до закону про добровільне об’єднання територіальних громад, які визнають міста обласного значення спроможними територіальними громадами. Відповідно, суміжні території – міста, селища і села – можуть за скороченою процедурою приєднуватися до міст обласного значення, що позитивно вплине як на динаміку, так і на фінансово-економічні показники таких об’єднаних територіальних громад», – підкреслив Віталій Корецький.

Нагадаємо, у 20-ти районах Львівщини утворено 35 ОТГ. Досі жодної об’єднаної громади немає у семи районах області: Буському, Дрогобицькому, Золочівському, Радехівському, Перемишлянському, Турківському та Яворівському.

Офіс реформ у Львівському РВ АМУ     

Коментарі

Позначки: , ,