У центрі Львова сьогодні проходить унікальний фестиваль винограду і вина

Новини 02 Вересня, 2018 114

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У програмі – дегустація вин понад 30 виробників Львівщини

На Львівщині стартував Перший Львівський фестиваль винограду і вина «Галицька лоза».

Як повідомили  у прес-службі Львівської ОДА, фестиваль, який розпочався 1 вересня у  Львівському Палаці мистецтв, триватиме сьогодні, 2 вересня. У святі беруть участь понад 30 виробників вина та виноградарів зі Львівщини і відвідувачі фестивалю мають унікальну можливість дегустації представлених вин.

У відкритті фестивалю взяв участь  голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, директор департамент агропромислового розвитку Львівської обласної адміністрації Людмила Гончаренко, директор департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій та інші.

«Ми вперше на Львівщині розпочинаємо фестиваль виноградарів та виноробів. Ми сподіваємося, що це буде гарним початком, а надалі цей захід стане традиційним. І щорічно ми демонструватимемо той потенціал, який є на Львівщині. Галузь садівництва та виноградарства починає розвиватись. Держава створює усі сприятливі умови, щоб ця галузь процвітала, а наші люди працювали тут, в Україні, на благо своїх сімей та на благо нашої держави», – зазначила Людмила Гончаренко.

Метою заходу є популяризація галузі виноградарства та демонстрації перспектив та можливостей вирощування винограду на Львівщині.

Захід організований ГО «Спілка виноградарів та виноробів Львівщини» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації.

Довідка. На території Львівської області налічується близько 100 суб’єктів плодово-ягідних господарств. Площі насаджень: 14,7 тис. га (6,5 % до площ по Україні), з них у сільськогосподарських підприємствах – 2,2 тис. га, господарства населення – 12,5 тис. га.

Навесні 2018 року закладено близько 50 га нових плодово – ягідних насаджень, таку ж площу господарства планують закласти в осінній період. 96 га з усіх площ плодово-ягідних насаджень області займають виноградники, з них у сільськогосподарських підприємствах – 0,11 га решта  – в господарствах населення.

Коментарі

Позначки: , ,