У Трускавці висадили тисячі кущів братчиків та віоли (ФОТО)

Новини 17 Квітня, 2019 612

Фото: "Джерела Трускавця"

У Трускавці стартували масштабні роботи із озеленення.

Як поінформував на оперативній нараді в мерії керівник КП «Парк курортний» Назар Веретка, із настанням погожих днів працівники комунальної установи взялися за благоустрій вулиць Трускавця та висадку зелених насаджень. Тільки квітів на клумбах міста в курортному парку комунальники уже висадили біля двох тисяч. Серед них кущики братчиків та віоли.

Що стосується дерев, то як поінформував Назар Веретка, оздоровниця цьогоріч поповнилася такими насадженнями: катальпи, магнолії, сакури, спіреї, форзиції. Дерева висадили в парку, на вулицях: Мазепи, Бориславській, Дрогобицькій, Стебницьбкій, Соломії Крушельницької та інших. На озеленення міста та підготовку його до літного сезону з бюджету скерували майже 40 тис гривень. Однак на цьому ще не все – за словами пана Веретка, у Трускавці ще планують висадити декоративні кущі на пішохідних вулицях міста та в парковій зоні.

Окрім озеленення вулиць КП «Парк курортний» провів масштабні роботи із вирубки старих дерев, вік яких був доволі древнім і вони становили небезпеку для пішоходів.

– Тільки у курортному парку ми вирубали понад 10 дерев, які були старими. В основному це дерева в районі санаторію «Кришталевий палац», там часто були випадки, що вони падали або від них відколювалися гілки. Тож ми оглянули їх та визначили ті, які слід  першочергово вирубати. Усі вирубки в парку погоджені із екологічно інспекцією та мають відповідні дозволи, – додав  Назар Веретка.

Фото: “Джерела Трускавця”

Паралельно із вирубкою комунальники і  кронують дерева по місту, відрізають сухі гілки, де це необхідно, та надають насадженням оптичних форм.

«Джерела Трускавця»

 

Коментарі

Позначки: ,