У Трускавці вимагають замість Мусліма Магомаєва вшановувати Василя Сліпака

Новини 13 Вересня, 2019 441

Ілюстрація: 24 Канал

Збирають підписи під петицією

На офіційному сайті Трускавецької міської ради оприлюднено петицію у якій міститься вимога – скасувати конкурс вокалістів «Пам’яті Мусліма Магомаєва», проведення якого заплановане на 5-8 грудня цього року.

Про це повідомляють «Джерела Трускавця».

Як зазначається, такий конкурс має відбутися вдруге – торік на його проведення було використано з бюджету Трускавця понад 140 тис грн.

Як правило, аби взяти участь в аналогічному заході, конкурсанти мають сплатити фінансовий внесок. Однак, за ініціативи трускавецького мера Андрія Кульчинського, місто взяло усі видатки на себе – конкурсанти були на повному бюджетному забезпеченні! Коштом трускавецьких платників податків для них організували і насичену розважальну програму. Цього року на цей захід також планується витратити чималу суму з бюджету міста

Як відомо, Муслім Магомаєв є радянським, азербайджанським, російським оперним та естрадний співаком, Народним артистом СРСР. Без сумнівів, Муслім Магомаєв – видатний співак, однак є чимало видатних українських виконавців, творчість яких у першу чергу заслуговує на вшанування і популяризацію.

На думку автора петиції трускавчанина Андрія Пфайфера, такою постаттю є Василь Сліпак, всесвітньо відомий український оперний співак. Він був солістом Паризької національної опери, волонтером, учасником Революції Гідності та бойових дій на Донбасі. Загинув у бою від кулі снайпера.

У грудні Василю Сліпаку виповнилося б 45 років. Очевидно, що таку дату вартувало б вшанувати, якщо міська влада сповідує патріотичні національні цінності.

– Мистецтво як зброя, – такими сенсами мають бути наповнені культурні події в час війни з Росією. У це необхідно інвестувати, а не в чужородні проекти. Розуміємо, що Співак- як символ, є небезпечним для трускавецьких космополітів. Однак, місто має цілий пласт інтелігенції, яка мала б заявити свою позицію, – написала у ФБ голова ГО «Рада міста» Леся Дідик.

Отже, сподіваємося на активну підтримку трускавчан. Проголосувати за скасування конкурсу пам’яті Мусліма Магомаєва і проведення натомість заходу на вшанування українського співака-воїна Василя Сліпака можна тут.

 

Коментарі

Позначки: , ,