У Трускавці влаштували підпали у будівлях колишньої дитячої лікарні

Новини 18 Вересня, 2019 117

Фото: "Джерела Трускавця"

Рятувальники Трускавця б’ють на сполох – покинуті будівлі у місті неабияк приваблюють безхатьків та молодь, що шукає усамітнення. Перші розбивають там нічліжки, другі вправляються у графіті та випробовують нездоровий спосіб життя.

Як повідомляють «Джерела Трускавця», як розповів заступник начальника ДПРЧ-7 Іван Сидорак, місцевим рятувальникам щомісяця доводиться по кілька разів виїжджати у покинуті приміщення на гасіння  пожеж. 15 вересня не обійшлося без такого ж інциденту: місцеві мешканці, запримітивши під вечір полум’я, викликали рятувальників у покинуте приміщення колишнього ПК «Мир».

– Прибувши на місце події ми виявили сміття, що там горіло. Загасивши його, обстежили приміщення, нікого із людей уже не було. Так трапляється часто: наші машини мчать на виклик із сиренами і почувши їх винуватці лиха швидко тікають, – розповідає пан Сидорак.

За словами надзвичайників в курортному місті найчастіше спалахують пожежі у зруйнованому приміщенні колишньої дитячої лікарні та у ПК «Мир».

Що стосується будівлі колишнього медзакладу, то ця споруда є вражаючим прикладом бездіяльності влади та свого часу необдуманих кроків політиків. Колишня дитяча лікарня, яка знаходиться на вулиці Данилишиних, 62, своє існування припинила ще в 2003 році за розпорядженням мера Лева Грицака. Будівля з того часу не просто занепала, а вщент зруйнувалася. Шанс врятувати споруду був – та його проґавили. У 2014 році чинний  міський голова Трускавця Руслан Козир втілював у життя план збереження цієї будівлі та її використання для користі громади. Причому без жодних капіталовкладень з бюджету.

Міською радою був проведений інвестиційний конкурс щодо реконструкції корпусу недіючої дитячої лікарні під багатоквартирний житловий будинок. Переможець конкурсу ПП «Гарантбуд-2012» зобов’язувався через півтора року після підписання угоди відремонтувати будівлю та передати місту 12 квартир: Трускавець  це  житло міг би використовувати  як пересильний пункт для сімей, чиї оселі були ветхими та аварійними, або ж потрапили у надзвичайну ситуацію.

Проте цьому інвестиційному проекту збутися не судилось. Наміри забудовника тоді перекреслили опозиційні депутати, до яких належав і нинішній міський голова Андрій Кульчинський. Вони не затвердили на сесії інвестиційну програму і тим самим прирекли будівлю дитячої лікарні на подальше руйнування. Тепер ж клопоти із цим занедбаним приміщенням мають усі: і місто, і рятувальники, яким доводиться мчати на виклики та відвертати лихо від споруди, у якій влаштовують підпали.

Коментарі

Позначки: , ,