У Трускавці буде «Курортний парк»

Новини 28 Лютого, 2019 528

Фото: Вікіпедія

Трускавецькі депутати прийняли історичне рішення – затвердили проект землеустрою щодо організації і встановлення меж Куротного парку.

Як повідомили у міській раді Трускавця, сьогодні, 28 лютого,  на сесії Трускавецької міської ради депутати підтримали рішення «Про затвердження проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж парку – пам’ятки садово – паркового мистецтва місцевого значення «Курортний парк» у м. Трускавець».

Розглянувши проект   землеустрою щодо організації і  встановлення  меж парку –пам’ятки садово – паркового  мистецтва місцевого значення   Курортний парк» у м.Трускавець, керуючись рішенням Львівської обласної ради №406 від 21 березня 2017 року «Про внесення змін у рішення виконавчого комітету Львівської обласної ради народних депутатів від 09.10.1984 року №495 «Про мережу територій і об’єктів природно – заповідного фонду області», ст. 47 Закону України “Про землеустрій”,   ст.ст.12,   Земельного кодексу України, ст.. 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» ,п. 37 ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування  в Україні”,   міська рада вирішила затвердити Виконавчому комітету Трускавецької міської ради проект землеустрою щодо організації і встановлення меж парку – пам’ятки садово – паркового мистецтва місцевого значення «Курортний парк» у м.Трускавець площею 54,46га.

Як зазначив Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця громада міста врешті матиме точні межі Парку. «За три роки ми зробили те, про що наші попередники усі минулі 25 років лише говорили. Парк – земля міста з визначеними межами», – наголосив Андрій Кульчинський.

Довідка.  Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва — категорія заповідних об’єктів, що визначається Законом України про природно-заповідний фонд України.

Парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва — це найбільш визначні та цінні зразки паркового будівництва з метою охорони їх і використання в естетичних, виховних, наукових, природоохоронних та оздоровчих цілях.

Законом України Про природно-заповідний фонд України визначені основні вимоги щодо режиму пам’яток природи:

На території пам’яток природи забороняються суцільні, поступові, лісовідновні та прохідні рубки, видалення захаращеності, полювання та будь-яка інша діяльність, що загрожує збереженню або призводить до деградації чи зміни первісного їх стану.

На території пралісових пам’яток природи забороняються всі види рубок, у тому числі санітарні, рубки формування і оздоровлення лісів та видалення захаращеності (крім догляду за лінійними об’єктами та вирубування окремих дерев під час гасіння пожежі), будівництво споруд, прокладання шляхів, лінійних та інших об’єктів транспорту і зв’язку, випасання худоби, промислова заготівля недеревинних лісових продуктів, проїзд транспортних засобів (крім доріг загального користування та транспортних засобів оперативних і спеціальних служб).

Власники або користувачі земельних ділянок, водних та інших природних об’єктів, оголошених пам’ятками природи, беруть на себе зобов’язання щодо забезпечення режиму їх охорони та збереження.

Коментарі

Позначки: , ,