У ситуацію з чергами на кордоні з Польщею втрутився губернатор Львівщини

Новини 02 Жовтня, 2018 68

Фото: kordon.in.ua

Синютка звернувся до польських посадовців

Черги на кордоні спричинені низькою пропускною здатністю автомобілів з боку польських прикордонників.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Як зазначають у Державні прикордонній службі, на пунктах пропуску на українсько-польському кордоні спостерігаються черги автотранспортних засобів спричинені скупчення автомобілів низьким виконанням умов меморандуму між Україною та Польщею», – інформує прес-служба.

Як наголошується, сторонами була спільно створена Система попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій на українсько-польському кордоні з метою забезпечення ритмічності пропускних операцій.

Ця система визначає оптимальну кількість транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами кожної зі cторін за період однієї зміни.

Оптимальна кількість транспортних засобів, що приймаються прикордонними службами кожної зі сторін за період однієї зміни за умовами Меморандуму:

Пункт пропуску Вид транспорту Кількість транспортних засобів
Рава-Руська/Хребенне Вантажний 150
Пасажирський 850
Краківець/Корчова Вантажний 250
Пасажирський 850
Шегині/Медика Вантажний 125
Пасажирський 750
Смільниця/Кросценко Пасажирський 500
«Грушів – Будомєж»   500
«Угринів – Долгобичув»   500

За минулу добу, 1 жовтня (з 00:00 до 17:00), пропущено на Рава-Руській 530 легкових авто, 13 автобусів і 113 вантажних. Шегині – станом на 19:00 – 515 легкових авто, 18 автобусів, 44 вантажних.  Краковець  – станом на 19:00 – 595 легкових, 20 автобусів, 110 вантажних.

«Відтак, голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся до Прем’єр-міністра України  та воєвод Підкарпатського та Люблінського Воєводств із проханням у сприянні вирішення ситуації, що склалась», – зазначається у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,