У Стрию з 20 жовтня на колеса авто порушників паркування, одягають металеві «черевики»

Новини 23 Жовтня, 2018 667

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Після постанови про адмінпорушення пристрій знімається

У Стрию поліцейські застосовують пристрої для блокування транспортних засобів.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, ці заходи вживаються для вирішення проблеми з порушеннями правил паркування.

«Від 20 жовтня у боротьбі з порушеннями правил паркування працівники патрульної поліції Стрийського відділу поліції використовують спеціальні пристрої, що блокують рух транспортних засобів. Пристрої правоохоронці встановлюють на колесо автомобіля, а водію залишають контактну інформацію. Після оформлення постанови про адміністративне правопорушення пристрій знімається», – зазначають у відомстві.

«У Стрию проблема з порушенням правил стоянки вкрай гостра. Зокрема, поблизу ринку, де знаходиться чергова частина рятувальників. Бувало таке, що саме через транспортні засоби, припарковані у невстановлених місцях, пожежні автомобілі не змогли швидко виїхати на виклик. Сподіваємось у такий спосіб привчити водіїв до порядку. Застосування таких засобів проводиться на законних підставах з дотриманням вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення», – зазначив заступник начальника Стрийського відділу поліції підполковник поліції Роман Вовк.

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Довідка. За порушення правил зупинки та стоянки, згідно ч. 1 ст. 122 КУпАП, передбачено штраф у розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 гривень). Якщо це створює перешкоди дорожньому руху або загрожує безпеці руху, то його сума збільшується удвічі – до 510 гривень.

Як повідомлялося, у Дрогобичі поліція буде боротися з водіями-порушниками правил паркування шляхом блокування коліс.

Коментарі

Позначки: , ,