У Стрийському районі Львівщини відкрили новий дитсадок

Новини 16 Липня, 2018 1 574

Фото Стрийської РДА

У дитсадку  будуть виховуватися діти не тільки з Горішнього, але й із Верхньої та Нижньої Лукавиці, Долішнього та хутора Смоляного – усіх населених пунктів Долішненської сільської ради.

Як повідомили у Стрийській РДА,  15 липня у мешканців села Горішнє було подвійне свято – День села та відкриття дитячого дошкільного закладу на 22 місця.

«Веселка з різнокольорових кульок при вході в садочок, весела музика, схвильовані батьки, почесні гості – все говорило про те, наскільки значимо для села відкриття дитячої установи. В ньому будуть виховуватися та розвиватися діти не тільки з Горішнього, але й із Верхньої та Нижньої Лукавиці, Долішнього та хутора Смоляного – усіх населених пунктів Долішненської сільської ради», – зазначається у повідомленні.

Право перерізати стрічку надали заступнику голови Стрийської РДА Оксані Мелень, заступнику голови Стрийської райради Мирону Войтовичу, голові Долішненської сільради Богдану Гнатіву, завідувачці дошкільною установою Наталії Коцур і, звичайно, маленьким її господарям – дітям. Чин освячення провів парох сіл Горішнє та Долішнє о.Тарас Костик.

Від імені голови Стрийської райдержадміністрації Василя Зубрицького мешканців Горішнього з такою важливою подією привітала його заступник з гуманітарних питань Оксана Мелень. У вітальному слові вона зазначила, що «на Стрийщині одним з пріоритетних напрямків є створення належних умов для ширшого охоплення дітей дошкільною освітою. 2018 рік в районі визнано Роком розвитку довкілля. Сьогодні на Стрийщині функціонують 32 заклади дошкільної освіти, що охоплюють 1386 дітей. Найближчим часом за кошти районного бюджету буде додатково створено ще 125 місць, що дасть можливість збільшити до 70 відсотків охоплення дітей дошкільною освітою. Незадовго буде відкрито сучасний дитячий садок на 50 місць у селі Лисятичі».

Фото Стрийської РДА

Коментарі

Позначки: ,