У США запровадили Національний день пам’яті жертв комунізму

Новини 08 Листопада, 2017 114

Білий дім

Комунізм – це режим “політичної філософії, несумісної зі свободою, добробутом і гідністю людського життя”

У США Білий дім із нагоди 100-річчя більшовицького перевороту в Росії 1917 року оприлюднив заяву, в якій визначив цей день як Національний день пам’яті жертв комунізму.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Більшовицька революція призвела до постання Радянського Союзу і його темних десятиліть репресивного комунізму, політичної філософії, несумісної зі свободою, добробутом і гідністю людського життя”, – мовиться в заяві.

“Сьогодні ми згадуємо тих, хто загинув, і тих, хто продовжує страждати під владою комунізму. В пам’ять про них і на честь нестримного духу тих, хто відважно боровся за розповсюдження свободи і вільних можливостей по всьому світі, наша нація підтверджує рішучий і твердий намір бути світлом свободи всім, хто прагне вільнішого майбутнього”, – сказано в заяві прес-служби Білого дому США.

За останнє століття комуністичні тоталітарні режими по всьому світі вбили понад 100 мільйонів людей, а ще незліченно більше людей було змушене зазнати експлуатації, насильства і невимовного спустошення, – наголошено у документі

“Ці кроки, здійснені під брехливим приводом визволення, систематично окрадали невинних людей, позбавляючи їх Богом даних прав на вільне сповідання віри, свободу зібрань і незліченних інших прав, які ми вважаємо священними і недоторканними. Громадяни, які пригнули свободи, зазнавали поневолення з боку держави через примус, насильство і страх”, – заявили в Білому домі.

Ілюстрація: engadget.com

 

Коментарі

Позначки: ,