У США вже розпочали заходи до 85-ї річниці Голодомору в Україні

Новини 08 Листопада, 2017 24

Фото Укрінформ

Перші заходи, зі вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років та визнання його геноцидом українського народу, стартували у Вашингтоні

Так, 7 листопада пройшла поминальна церемонія біля меморіалу Голодомору в центрі американської столиці. Попри холодну осінню зливу на богослужіння біля пам’ятника зібралося близько сотні людей, повідомляє Укрінформ.

Голова Крайового комітету США з визнання Голодомору геноцидом Михайло Савків,дав  початок серії комеморативних заходів саме 7 листопада “приурочений до другої річниці відкриття в Вашингтоні меморіалу Голодомору 1932-33 років”.

Крім того, в цей же день у Конгресі США почала працювати тематична фотовиставка з портретами історичних постатей, які зробили вагомий внесок у пошук та поширення правди про геноцид українського народу.

Ще однією знаковою подією вівторка стало внесення на розгляд у Палаті представників США проекту резолюції зі вшанування 85-х роковин Голодомору-геноциду.

На цьому програма подій у США, приурочених 85-м роковинам трагедії Голодомору, не завершується. Також готується серія заходів до останної суботи листопада, коли українці в усьому світі шануватимуть пам’ять загиблих від масового голоду. Крім того протягом цілого року триватиме робота по всій території США.

Паралельно, докладатимуться зусилля для скасування нагороди Волтеру Дюранті, який у 1931 році отримав Пулітцерівську премію за серію статей про Радянський Союз, в яких заперечував Голодомор в Україні.

“Ну і звичайно ж, найголовніше – це надати учням у школах в Америці знання про Голодомор в Україні 1932-33 років”, – підсумував Михайло Савків.

Коментарі

Позначки: ,