У Соборі св. Юра виставили для почитання мощі святого Антонія

Новини 08 Грудня, 2018 234

Фото: Львівська Архиєпархія УГКЦ

В Архикатедральному Соборі святого Юра 7 грудня урочисто вшанували святого Антонія, мощі якого виставлено до почитання.

Про це повідомили у Львівській Архиєпархії УГКЦ.

«Щоп’ятниці у Соборі святого Юра відбуватимуться вечірні моління до цього великого святого, щоб за його заступництвом випросити в Бога ласк і благословень для нашого народу, а найбільше – миру для нашої Батьківщини», – зазначається у повідомленні.

3 14 до 24 вересня 2018 року в Архикатеральному Соборі святого Юра перебували мощі святого Антонія з Падуї. В часі цього унікального візиту до України вірні протягом десяти днів могли діткнутися до релікварію з мощами святого, взяти участь у спільних Богослуженнях та приступити до Таїнств Покаяння та Євхаристії. Тисячі вірних скористали з цієї нагоди, часом вистоюючи у чергах багато годин.

«Супроводжували мощі в поїздці до України о. Еджідіо Каніл та о. Даніель Фечета Чину Братів Менших (Францискан), хранителі реліквії, які, досвідчивши велику кількість паломників у багатогодинних чергах, вирішили подарувати Архикатедральному Собору святого Юра в Україні велику частину мощей святого Антонія.

З благословення Митрополита Львівського Кир Ігоря Архикатедральний Собор святого Юра отримав цю частицю мощей, яка стане осередком сердечного моління до Господа Бога через заступництво святого Антонія», – зазначається у повідомленні.

Святого Антонія вшановують у цілому світі за численні чуда, якими він прославився ще за свого земного життя, а також і після відходу до вічності. Та попри фізичні оздоровлення, поміч, а навіть і повернення до життя, особливо знаний цей святий як великий проповідник Євангелія, що своїми палкими проповідями навертав запеклих єретиків та невіруючих. Проповідуючи Слово Боже, святий Антоній Падуанський голосив істину Милосердя та Любові, сокрушаючи серця, закликаючи до покаяння і досвідчуючи Господню благодать. Святий знаний як особливо палкий захисник та проповідник величі Пресвятої Євхаристії, і його руками Господь вчиняв великі чуда та знаки на прославу Таїнства Безкровної Жертви.

У численних молитвах та дев’ятницях вірні звертаються про заступництво святого у вирішенні проблем, оздоровленні тілесних та духовних недуг, віднайденні загублених речей та втрачених душ.

Коментарі

Позначки: