У собаки з ЛКП «Лев» підтверджено сказ: працівники розшукують власників

Новини 12 Травня, 2019 53

Вчора, 11 травня, підтверджено випадок сказу у собаки за кличкою Кекс, якого 21 квітня невідомі люди передали у Домівку врятованих тварин, що знаходиться у парку «Знесіння».

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Цього ж дня працівники парку зробили звернення та передали тварину до ЛКП «Лев». Собака віком від одного року масою 5 кг. Коли потрапив на підприємство, був клінічно здоровим, але наляканим. 10 травня ветеринари підприємства помітили дивну поведінку та звернулися у Держпродспоживслужбу міста.

Аналізи, проведені сьогодні вранці фахівцями Львівської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, підтвердили невтішний діагноз.

Завдяки системним заходам безпеки та фаховим діям працівників ЛКП «Лев», собака, що був носієм сказу, упродовж всього часу перебування на підприємстві не контактував з іншими тваринами та сторонніми людьми, тож поширення захворювання не відбулося. Проте, поки не відомо де та у кого тварина проживала до цього. Точно відомо, що тварина не була вакцинована господарями.

В ЛКП «Лев» наголошують, згідно із чинним законодавством України, щорічна вакцинація домашніх тварин є обов’язковою. Цими діями ви убережете не лише свого улюбленця, але і людей, що вас оточують.

Господарів або людей, що контактували з твариною, чи мають інформацію про господарів Кекса, просимо зголоситися за номером 068 53−54−545.

Коментарі

Позначки: , , , ,