У шпиталі Митрополита Шептицького у Львові відкрили безкоштовне відділення гемодіалізу

Новини 25 Липня, 2018 47

Фото: РІСУ

У шпиталі імені Митрополита Андрея Шептицького хворі, які потребують гемодіалізу, можуть скористатися цією послугою безкоштовно.

Як повідомляє Релігійно-інформаційна служба України (РІСУ), на Львівщині є близько 400 пацієнтів, які потребують замісної ниркової терапії. Майже всі вони в середньому тричі на тиждень їздять до Львівської обласної лікарні, адже таких апаратів у районних центрах є небагато. В обласній лікарні апарати «штучної нирки» працюють у максимальні три зміни.

З  23 липня у Львові запрацювало ще одне альтернативне відділення у шпиталі Шептицького.

«У нас є чотири ліжка. Вже встановлено обладнання та набрано персонал. Ми готові приймати перших пацієнтів. Для Львівщини відкриття другого у Львові відділення гемодіалізу, яке сьогодні створено в умовах шпиталю Шептицького, є дуже важливою подією. Це переслідує одну мету: ми дбаємо за збереження життя наших громадян з хронічною нирковою недостатністю і за покращення їхнього здоров’я», – розповіла  головна лікарка шпиталю Наталія Ван Доеверен.

Лікування для пацієнтів буде безкоштовним. Наразі ці процедури (а вони є досить дороговартісними: в середньому 2 тис грн за один сеанс) покриватимуть  благодійними чи грантовими коштами шпиталю, проте згодом медзаклад планує отримувати фінансування з державної програми замісної ниркової терапії для Львівщини.

Як зазначається у повідомленні, пацієнту, який хоче отримати послуги гемодіалізу, досить лише звернутися до реєстратури цього шпиталю. Попереднього запису чи інших складних процедур для отримання ниркозамісної терапії немає.

 

Коментарі