У Саудівській Аравії за корупцію арештували 11 топ-чиновників та бізнесменів

Новини 05 Листопада, 2017 111

Салман ібн Абдул-Азіз Сауд

Король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Сауд вчора розпочав масштабну кампанію боротьби з корупцією, оприлюднивши указ про створення верховного антикорупційного комітету

“Оскільки ми зауважили зловживання з боку певних слабих душею, які поставили свої інтереси вище суспільних, щоб незаконно нагромаджувати грощі. (…) і оскільки ми взяли на себе відповідальність довести цю справу до завершення, виходячи з наших обіцянок батьківщині та громадянам, ми вирішили (…) сформувати верховний комітет, (…) який знаходитиме правопорушення, злочини, осіб та організації, пров’язані з корупцією”, – сказано в указі короля.

Антикорупційний комітет очолив наслідний принц Муххамад бін Салман. Це відомство уповноважене проводити розслідування, видавати ордери на арешти, запроваджувати заборону на поїздки, розкривати та заморожувати рахунки, відстежувати кошти, активи і запобігати їх переказам будь-якими особами і організаціями.

Тим часом телеканал Al Arabiya повідомляє, що у рамках розпочатої боротьби з корупцією вже заарештували 11 членів королівської родини Саудівської Аравії, чотирьох чинних і десятки колишніх міністрів.

Серед затриманих: принц Альвалід бін Талал, очільник компанії Kingdom Holding; принц Митеб бін Абдулла, міністр національної гвардії; принц Туркі бін Абдулла, екс-губернатор провінції Ер-Ріяд; Халід аль-Тувайрі, екс-голова Королівського суду; Адель Факейх, міністр економіки і планування; Ібрагім аль-Ассаф, колішній міністр фінансів; Абдулла аль-Султан, командувач Саудівським флотом; Бакр бін Ладен, очільник групи Saudi Binladin Group; Мохаммед аль-Тобаші, екс-керівник протоколу в Королівському суді; Амр аль-Даббаг, колишній глава управлінння інвестиціями Саудовскої Аравії; Альвалід аль-Ібрагім, власник телевізійної мережі MBC; Халід аль-Мульхайм, екс-генеральний директор Saudi Arabian Airlines; Сауд аль-Давіш, колишній виконавчий директор Saudi Telecom; принц Туркі бін Нассер, екс-глава Президії метеорології і довкілля; принц Фахад бін Абдулла бін Мохаммед аль-Сауд, колишній заступник міністра оборони; Салех Камель, бізнесмен; Мохаммед аль-Амуді, бізнесмен, – повідомляє Reuters.

Принц Альвалід бін Талал – один з найбагатших людей у світі. За даними The New York Times, емир є акціонером Twitter, Citigroup і 21st Century Fox. Принц провадив справи з Біллом Ґейтсом, Рупертом Мердоком і Майклом Блумбергом.

Ілюстрація: ИноСМИ

 

Коментарі

Позначки: ,