У Самборі по-новому “засвітилися” дві вулиці

Новини 12 Грудня, 2018 269

Фото: ZIK

У місті Самбір на Львівщині, завершують реконструкцію освітлення ще на двох вулицях.

Як повідомляє «Мій Самбір»,  на завершальній стадії знаходиться реалізація обласного мікропроекту з реконструкції вуличного освітлення на вулицях Фабричній та Снігурського. Старі лампи розжарювання замінено на енергоощадні світлодіодні. Там, де це необхідно, – встановлено нові опори.

Вартість робіт на вулиці Фабричній становить 197 тис. грн. З них частка міського бюджету – 79 тис. грн., 80 тис. грн – кошти області, решта – внесок громади та спонсорів.
Освітлення вулиці Снігурського обійшлося у 298 тис. грн, з яких 125 тис. – кошти міста, 126 тис 276 грн. надійшло з обласного бюджету, а решта – за рахунок громади та спонсорів.

Як повідомлялося, у Самборі Львівської області триває демонтаж старого вуличного освітлення. Його замінюють новим енергоефективним, яке враховує місцеві потреби.

Роботи з модернізації вуличного освітлення проводяться за спільним проектом фонду Східна Європа, міських рад Жовкви і Самбора за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми «Угода мерів – демонстраційні проекти» (CoM-DeP) для міст-підписантів угоди мерів.

Вуличне освітлення у Самборі буде модернізоване на 24 вулицях, загальна протяжність яких становить 26 кілометрів. Обладнання на суму 4,798 тис. гривень придбано за кошти Європейського Союзу, а, власне, роботи у сумі 850 тис. грн фінансуються з бюджету міської ради.

Реалізація проекту дозволить древньому Самбору економити понад 70 відсотків електроенергії в межах вулиць, на яких встановлюються нові світильники.

Водночас, на чотирьох пішохідних переходах Самбора будуть встановлені системи освітлення з використанням елементів відновлюваної енергії, в даному випадку це будуть сонячні батареї. Модернізація торкнеться також освітлення центральної площі, якою є історична площа Ринок. Окрім іншого, на ній встановлять 22 декоративні електроопори.

 

Коментарі

Позначки: