У Садового знайшли виправдання зрізанню дерев у центрі міста: буде велодоріжка

Новини 22 Травня, 2019 244

На вулиці Коперника уздовж підпірної стінки, де згодом мають облаштувати вело-пішохідну доріжку, почали зрізати дерева.

Нагадаємо, Галицька районна адміністрація 16 квітня підписала договір про облаштування вело-пішохідної зони на вулиці Коперника від вулиці Грабовського до вулиці Колесси. За проектом тут висадять 25 дерев та 1005 кущів. Про це пише ГО “Варта-1”.

Проектом передбачено переоблаштування верхньої тераси по вул. Коперника на спільну зону для велосипедистів та пішоходів шириною 2,5 м.

Вздовж всієї алеї влаштовується підпірна стінка. Це дає змогу розширити прохід в найвужчих місцях. В місцях підвищеної небезпеки на підпірній стінці встановлюється огорожа. Вздовж алеї розташовані кишені з вуличними меблями (кишені слугують своєрідними балконами для можливості споглядання вулиці Коперника).

Через те, що об’єкт знаходиться в безпосередній близькості до історичного муру, який нещодавно було відреставровано, покриття виконується в існуючих відмітках.

Через неможливість понизити рівень покриття входи на алею облаштовано сходинками (для пішоходів під час зимового заледеніння) та пандусами для можливості проїзду велосипедистів. Також передбачено капітальний ремонт сходів з тротуару на верхню терасу.

Для зручності велосипедистів покриття спільної зони передбачене з безшовної бетонної плитки (ФЕМ).

На візуалізаціях не зазначено, але вздовж алеї, перед сходами та пандусами, влаштована тактильна плитка для людей з вадами зору. Також вздовж алеї влаштовується водовідведення з території у вигляді лінійної системи лотків, які підключаються до дощоприймальних колодязів.

Передбачено влаштування 22 ліхтарів висотою 4 м та декоративного освітлення (11 шт).

Озеленення території включає висадку 25 дерев (граб, глід та клен татарський), 28 кущів висотою 1−3 м (скумпія та хеномелес), понад 500 шт низькорослих чагарників (кизильник горизонтальний, лаванда, декілька видів ялівцю та бересклету), понад 200 шт напівчагарників (два види пахизандри верхівкової).

Нагадаємо, у центрі Львова зрізають дерева.

Коментарі

Позначки: , , ,