У Садового оголосили розпродаж комунального майна (перелік адрес)

Новини 30 Липня, 2018 114

Сьогодні, 30 липня, під час прес-конференції начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун повідомила про те, що Львів став першим містом, який розпочав продаж комунального майна в системі ProZorro.

Відтак, опубліковано перше повідомлення про продаж на аукціоні нежитлових приміщень, зокрема, приміщення на вул.Тернопільській 1А.

Згідно з чинним законодавством (20 днів з дня оголошення) аукціон по цьому об’єкту відбудеться у найкоротші терміни, а саме – 17 серпня.

“Аукціони – це свідома політика міста Львова протягом останніх років. Чому? Тому це прозора та ефективна приватизація майна будь-якої громади. Верховна Рада України підтримала таку політику свідомої приватизації, прийнявши закон про приватизацію, який вступив в дію на початку березня цього року. Цей закон передбачає те, що вся приватизація повинна відбуватися способом аукціону із залученням електронних майданчиків системи ProZorro. Продажі. З часу, коли закон вступив в силу, був доволі довгий період розробки підзаконних нормативних актів та адаптація самої системи ProZorro до вимог закону та актів Кабміну. Коли з’явилася технічна можливість, ми у Львові опублікували перші інформаційні повідомлення і рада повідомити, що ми були одні з перших міст, хто це зробили. Ми сподіваємося на дієвість системи ProZorro”, – розповіла Інна Свистун.

Сьогодні також з`явилась інформація по 12 об’єктах, розгорнуті дані по яких мають надійти у вільний доступ вже найближчим часом.

Так, на продаж на аукціоні виставлено об`єкти за такими адресами:

  • вул. С. Бандери,2
  • вул. П. Дорошенка, 37
  • вул. С. Наливайка, 5
  • вул. Шпитальна, 25
  • вул. М. Драгоманова, 4
  • вул. Городоцька, 293
  • вул. А. Чехова, 24
  • вул. Зелена, 153
  • вул. Тернопільська, 1А
  • вул. В. Антоновича, 115В
  • вул. І. Богуна, 15
  • вул. Торф`яна, 23

Разом із тим чиновниця відверто заявила про те, що достеменно як саме працюватиме нова схема і чи буде вона ефективнішою за стару, невідомо:

“Система на сьогодні ще в періоді постійних доопрацювань. На сьогодні аукціон оголосили по першому об’єкту – приміщення на вулиці Тернопілській,1-а. Загальна сума, яку плануємо отримати з цих аукціонів, становить 35 мільйонів гривень”, – додала чиновниця.

“В системі заведена можливість трьох кроків, тобто розробник ProZorro каже, що це такий механізм, який дасть можливість отримати максимально добру ціну за той чи інший об’єкт. Бо на звичайному аукціоні, який ми проводили раніше (“живому”) аукціоні, то там скільки було заявників, і скільки в них було бажань піднімати руку і пропонувати ціни, стільки вони і могли це робити. В даному випадку система ProZorro передбачає цей механізм трьох кроків, проте розробники стверджують, що це чудова система і органи приватизації отримають максимально важливу ціну”, – резюмувала Свистун.

Нагадаємо, депутати Львівської міськради уже неодноразово вимагали відправити у відставку Інну Свистун, зокрема після так званої “афери тисячоліття”. Натомість мер Львова заявляв, що довіряє чиновниці, яка, до слова, є депутатом від партії “Самопоміч”.

Коментарі

Позначки: , , ,