У Польщі з’явиться пам’ятник жертвам Волинської трагедії з дитиною на вилах

Новини 20 Грудня, 2017 130

Фото: wiadomosci.onet.pl

У польському Торуні планують установити 15-метрову скульптурну композицію, присвячену жертвам Волинської трагедії

Вона складається з орла з хрестом усередині, в центрі якого – проштрикнута вилами дитина. Також частиною монумента стане паркан з насадженими на нього головами. Про це пише lb.ua з посиланням на видання Onet.pl, – пише leopolis.news

Експерти, опитані журналістом, шоковані цим пам’ятником.

«У такій «символічній» і жорстокій подачі жертв трагедії я не бачу жодної поваги до них. І тут не йдеться про те, що не варто відкрито і чесно говорити про волинський злочин. Просто не можна використовувати жорстокі, повні ненависті культурні символи», – заявила директор програми «Відкрита Європа» у фонді імені Стефана Баторія Катажина Пелчинська-Наленч.

Експерт Інституту міжнародних відносин Варшавського університету Анджей Шептицький і собі попередив, що пам’ятник може спровокувати негативну реакцію з боку України.

«Ми вимагаємо від українців відновити ексгумацію на території України, зокрема польських жертв на Волині. У зв’язку із цим виникає питання, чи поліпшить ситуацію цей пам’ятник? Я припускаю, що ні. Так склалося, що в міжнародних відносинах на кожну акцію є реакція», – сказав він.

Торунь – місто-побратим українського Луцька, центру Волині.

Коментарі

Позначки: ,