У Польщі відкрито справу щодо пропаганди фашизму на “Марші незалежності”

Новини 21 Листопада, 2017 121

Марш незалежності Польщі'2017. Фото: alwtogether

Учасники маршу, крім біло-червоних прапорів, несли також транспаранти з расистськими та неонацистськими гаслами

20 листопада Районна прокуратура у Варшаві відкрила провадження у справі пропагування фашизму або підбурювання до ненависті під час Маршу незалежності, – інформує Польське радіо.

Демонстрація відбулася традиційно 11 листопада у столиці Польщі. Гаслом цьогорічної ходи було “Ми хочемо Бога”. У заході, за даними поліції, взяло участь приблизно 60 тис. осіб. Учасники маршу, крім біло-червоних прапорів, пов’язок, символів Польщі, що бореться, несли також транспаранти. На деяких з них, на чому наголошували мас-медіа, були расистські та неонацистські гасла.

Справу суперечливих написів прокоментували представники польської влади, які засудили расистську, антисемітську та ксенофобську поведінку і звернули увагу, що це були окремі випадки.

Зокрема, віце-міністр Ярослав Зєлінський сподівається, що за рік, під час святкування 100-річчя відновлення незалежності Польщі, під час демонстрацій расистських або ксенофобських плакатів не буде. Заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації на хвилях Польського радіо сказав, що Польща є країною багатовікової традиції толерантності і вона зневажає ворожість щодо осіб іншої релігії або кольору шкіри.

Ярослав Зєлінський наголосив, що польська влада та поляки абсолютно проти таких транспарантів, що були під час цьогорічного Маршу незалежності у Варшаві. Він додав, що це стосується тільки декількох учасників маршу і це перебільшено використали проти Польщі на Заході для того, аби створити фальшивий імідж польської держави.

“Але те, що її перебільшили, не означає, що можна терпіти та толерувати це. Не можна також перебільшувати справу, бо це ображає тих декілька тисяч демонстрантів, які прийшли на Марш незалежності для того, аби проявити свій патріотизм та прихильність до незалежності та нашої батьківщини”, – сказав віце-міністр внутрішніх справ та адміністрації Зєлінський.

Коментарі

Позначки: , , ,