У підрозділі Львівської залізниці виявили майнінгову ферму криптовалюти (ФОТО)

Новини 16 Листопада, 2019 202

Фото: Магістраль

Працювала на електроенергії компанії

Департамент безпеки Укрзалізниці разом з правоохоронцями виявив майнінгову ферму криптовалюти (біткоїнів), що працювала на електроенергії компанії. Її організували посадові особи підрозділу Львівської залізниці.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Магістраль», про це повідомив директор Департаменту економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» Олег Назарук.

«Під час огляду приміщення, де була розташована так звана ферма, виявлено понад 100 одиниць комп’ютерного обладнання, які здійснювали генерування біткоїнів. Зазначена техніка була під’єднана до електромережі Укрзалізниці. Орієнтовна сума збитків з початку року — 1 млн грн», — зазначив він.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про Національний банк України» випуск та обіг криптовалюти на території України заборонено.

Матеріали перевірки направлено до Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. За фактом відкрито кримінальне провадження Орієнтовна вартість 1 біткоїна — понад 208 тис. грн.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,