У пекарні Дрогобича експлуатують обладнання, яке загрожує життю працівників

Новини 07 Грудня, 2019 442

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Скеровано позов до суду

Головне управління Держпраці у Львівській області просить суд заборонити Дрогобицькому підприємству експлуатувати харчове обладнання.

Як пише «Четверта студія» у ГУ Держпраці  у Львівській області повідомили, що інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області провели планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки у ПП «Пек-Пол II», яке здійснює діяльність у місті Дрогобич.

«Під час перевірки виявлено низку грубих порушень вимог безпеки, в тому числі таких, які загрожують життю та здоров’ю громадян», – зазначається у повідомленні.

Підприємство не отримало Дозвіл на експлуатацію устаткування харчової промисловості, що є порушенням ст. 21 Закону України «Про охорону праці»,  п.6 дод.3 ”Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування)  машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки”.

На двигуні борошнопросіювача накопичено борошняний пил, чим порушено вимоги ст.13 Закону України «Про охорону праці», п. 11.1.12. розділу 11 ”Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів” (НПАОП 15.8-1.27-02).

В порушення п.3.24. НПАОП 15.8-1.27-02 небезпечні зони на робочих місцях не позначені сигнальними кольорами і знаками безпеки.

Відтак, Головним управлінням скеровано до суду позов про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до ПП «Пек-Пол II». Зокрема, просять зобов’язати підприємство зупинити експлуатацію 7 одиниць  устаткування  харчової промисловості без паспортів до усунення виявлених порушень.

 

Коментарі

Позначки: ,