У Новому Роздолі та Новояворівську офіційно оголосили надзвичайну ситуацію, – ЗМІ

Новини 18 Жовтня, 2019 246
Нацагентство оголосило новий конкурс на управителів ТЕЦ Новояворівська і Нового Роздолу

Для запуску теплопостачання місцева влада позичить управляючій компанії 8-12 млн грн

У містах Новояворівськ та Новий Роздолі на Львівщині оголосили надзвичайну ситуацію у зв’язку із загрозою зриву опалювального сезону. Таке рішення у п’ятницю, 18 жовтня, прийняла обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це пише Захід.нет.

Зокрема, комісія вирішила скерувати кошти для запуску ТЕЦ з резервних фондів обласного та місцевих бюджетів цих міст. Кошти скерують на поворотній основі.

Як повідомив  голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, «прийнято рішення про співфінансування управителя, який не спроможний виконати взяті зобов’язання».

Відтак, для запуску ТЕЦ скерують допомогу з обласного і місцевих бюджетів (у співвідношенні 50 на 50%). Попередня з резервних фондів виділять 8-12 млн грн.

Зокрема, кошти підуть на погашення заборгованої зарплати працівникам ТЕЦ, які відмовляються виходити на роботу, оскільки пів року не отримують зарплату.

«Це рішення дозволить запустити ТЕЦ. Визначено надання технічної допомоги іншим комунальним підприємствам, щоб привести у належний технічний стан обидві ТЕЦ. У зв’язку з цим на сесію Львівської облради буде винесено пропозицію про збільшення резервного фонду для співфінансування запуску ТЕЦ. Державний резервний фонд може бути задіяний, якщо ми не справимося своїми силами», – повідомив Мальський.

З його слів, роботи на ТЕЦ будуть розпочаті вже у понеділок, 21 жовтня.

Запуск тепла має відбутися не пізніше 10 листопада.

«Прогнозувати точну дату ще рано. Усі будуть працювати в надзвичайному режимі, щоб не було надзвичайних наслідків для людей і для обладнання, адже не можна допускати, щоб ТЕЦ не працювали з настанням морозів», – додав голова ЛОДА.

Коментарі

Позначки: , , ,