У Німеччини починається суд над підозрюваним в нападі у Дортмунді росіянином

Новини 21 Грудня, 2017 106

Ілюстративне фото

У Німеччині починається суд у справі про вибух біля автобуса німецького футбольного клубу “Боруссія” у квітні цього року

Прокуратура підозрює у злочині 28-річного російського німця Сергій В., який згідно з німецькими законами звинувачується у 28 спробах вбивства (відповідно до кількості людей, які були в автобусі), нанесенні тілесних ушкоджень та організації вибуху, інформує  AFP.

Вибухи пошкодили автобусні вікна, легкі порізи отримав футболіст “Борусії” Марк Бартра.

Підозрюваний був заарештований через 10 днів після того, як він заклав три вибухонебезпечні пристрої, біля готелю, де жила команда.

Слідчі спочатку підозрювали зв’язки з джихадистами після того, як на місті злочину були знайдені листи, в яких йшлося про ісламістський мотив. Але цю версію скоро відкинули, довівши несправжність листів.

Пізніше поліція затримала Сергія В і встановила, що він мав фінансовий мотив. За даними слідства, він не є екстремістом, а діяв самостійно та суто з корисливих міркувань. Зокрема, він мав намір заробити на знеціненні акцій “Боруссії” внаслідок вибухів.

Росіянин заперечує свою провину, стверджуючи, що не скоював злочин. Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення, якщо його визнають винним.

Коментарі

Позначки: ,