У нас має бути стратегія не боротьби з бідністю, а подолання бідності, – Порошенко

Новини 17 Квітня, 2019 82

Петро Порошенко у Стрию, 29.03.19, фото: 4studio

В України має бути стратегія не боротьби з бідністю, а подолання бідності.

Про це повідомив чинний президент України Петро Порошенко під час дискусії з громадянським суспільством. Трансляцію вівПрямий“.

“Щодо напрямку економічних реформ, які я бачу. Не тому, що я кажу це перед виборами, а тому що це дійсно питання національної безпеки. В нас має бути стратегія не боротьби з бідністю, а подолання бідності. І не лише тих, хто сьогодні найменш захищені, людина повинна мати можливість сьогодні чесно заробити в Україні”, – розповів президент.

Глава держави наголосив, що потрібно підняти престиж і роботи лікаря, і сьогодні, вже є сімейні лікарі, які мають платню і 15, і 17 тисяч.

“Ми маємо підняти зарплату вчителя. І вчитель, який буде працювати в програмі “Нова українська школа” і буде мати абсолютно унікальні можливості. Вчитель, який буде працювати в системі інклюзивної освіти, вони повинні мати належний рівень оплати праці”, – додав Порошенко

Він зауважив, що зростання економіки має бути відображено у вигляді зростання рівня життя людей і добробуту.

“За рахунок чого, кажуть давайте зараз скасуємо всі податки і підвищимо заробітну плату. Це ще одна модель, яка сьогодні дуже популярна серед моїх опонентів. Я наголошую, що на сьогоднішній день, ті податки, які ми зняли, – нагадаю, що у нас суттєво скоротилось навантаження податкове на заробітну плату, при тому ми захистили місцеве самоврядування за рахунок детінізації. Ця позиція спрацювала. І коли я зараз хочу запропонувати свою модель – це буде не нова, це теза з якою я вже рік б’юся.

Я не відступлю від податку на виведений капітал, бо я вважаю, що це є подвійні стандарти по відношенню до моєї держави і я не можу це допустити. Я не розумію, чому від Італії до Естонії, від Латвії до Грузії – їм можна, а Україні не можна. Коли це є надзвичайно ефективний і потужний механізм, який забезпечує стимулювання інвестицій у виробничі фонди”, – додав президент.

Також Порошенко заважив, що ще однією позицією є значне спрощення системи обліку, а значить і втручання перевіряючих і правоохоронних органів в діяльність бізнесу.

“Є потужне лобі, яке працює проти мене, і це лобі не лише російських, а і іноземних компаній, які зараз повинні будуть платити податки при виведенні коштів з України. Я хочу сказати, що закон єдиний для всіх і саме так має бути. І щоб займати таку позицію треба бути компетентним і сильним, треба на рівних вести діалог, в тому числі і дипломатичний діалог. Бо ви пам’ятаєте, як важко проходили дискусії і з Світовим банком, і з МВФ, і з іншими, щодо знаходження певного порозуміння, але я дякую РПР, я дякую громадським організаціям, я дякую парламенту, що ми виходили на це.

Отже створення бюро фінансової безпеки, заборона правоохоронців підходити близько на гарматний постріл до бізнесу, мають працювати аналітики і по аналітикам всі мають платити податки. Ми зробили величезні внески щодо податку на виведений капітал, ми будемо стимулювати розширення повноважень місцевого самоврядування, одразу після того, як принесемо мир в країну”, – резюмував Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: