У НАБУ розповіли у чому підозрюють посадовців Мін’юсту

Новини 08 Грудня, 2017 40

Ілюстративне фото

Національне антикорупційне бюро підозрює службових осіб міністерства юстиції у розтраті понад 54 мільйонів гривень

Про це повідомив керівник підрозділу детективів Олександр Карєєв заявив у відеокоментарі.

За його словами, 1 червня 2017 року головним підрозділом детективів було зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовими особами Міністерства юстиції своїм службовим становищем.

“У вказаному кримінальному провадженні вказаними наслідками є можлива незаконна розтрата суми понад 54 мільйонів гривень за безпосередньої участі службових осіб Мін’юсту”, – сказав представник НАБУ.

Карєєв повідомив, що у ході обшуків у керівника секретаріату та безпосередньо у Міністерстві юстиції були вилучені оригінали документів та їх залишки, які містять назви організацій, підприємств і дати, які відповідають тим обставинам злочинів, які вказані у кримінальному провадженні. Він підкреслив, що під час обшуків, окрім детективів, були присутні поняті, працівники Мін’юсту та 5 адвокатів, а також велась безперервна ведіозйомка.

Раніше в НАБУ заявили, що провели два санкціоновані обшуки у будівлі Мін’юсту та у працівниці цього міністерства, оскільки за оперативною інформацією є ризик знищення документів, які мали бути надані Мін’юстом в рамках розслідування детективами бюро кримінального провадження.

 

Коментарі

Позначки: ,