У МОН запевняють, що Венеціанська комісія не вимагала змін закону “Про освіту”

Новини 15 Грудня, 2017 110

Ілюстративне фото

Венеціанська комісія запропонувала подовжити перехідний термін при запровадженні ст. 7 закону “Про освіту”, а не вимагала зміни до закону

Про це в ефірі телеканалу Еспресо заявив заступник міністра  освіти та науки Павло Хобзей, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

“Є рекомендація продовжити перехідний термін. Законодавець дав нам два роки на запровадження та реалізацію ст 7. А Венеціанська комісія пропонує подовжити цей термін, хоча не вказує на скільки. Будемо говорити з парламентаріями, принаймні Міністерству було б легше, якщо  термін цей продовжити”, – сказав Хобзей.

Заступник міністра зауважив, що сам закон “Про освіту” носить рамковий характер і стосується всіх рівнів освіти. Саме  ст.7 закону потребує деталізації, над чим власне зараз і працює робоча група, яка займається розробкою закону “Про загальну середню освіту” – в документі буде прописано три моделі запровадження навчання державною мовою, які будуть пристосовані до кожної мовної групи та враховувати особливості національних меншин.

Коментарі

Позначки: ,