У Міносвіти планують змінити умови прийому на бюджет для вступників

Новини 07 Серпня, 2019 72

Фото: "Укрінформ"

У Міністерстві освіти і науки наступного року планують змінити умови прийому на бюджетну форму навчання. 

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич повідомила на прес-конференції в Києві, – передає УНІАН.

”Цього року рекомендації до зарахування на бюджет отримали 60 тис. 354 вступників, які вступали на базі 11-го класу повної загальної середньої освіти. З них до 1 серпня підтвердили свій намір навчатися на пропонованих місцях 87,1%, тобто 52,8 тис. вступників. Треба теж пам`ятати, що до цього обсягу державного замовлення треба додати ще 8 тис. 850 місць, які були надані для навчання у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, – це вищі військові заклади”, – сказала Гриневич.

За її словами, цього року майже 13% абітурієнтів, рекомендованих для зарахування на бюджет, відмовилися від навчання, що свідчить про те, що немає потреби подавати сім заяв у різні виші на бюджетні місця.

”Тому відразу можу анонсувати, що, як висновок цієї кампанії, ми вважаємо, що в наступному році внесемо зміни до умов прийому, і буде доцільно залишити лише п`ять можливих заявок на бюджет”, – сказала міністр.

Своєю чергою директор Директорату вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти Олег Шаров додав, що зміни до умов прийому у виші будуть винесені на громадське обговорення наступного тижня.

За його словами, змінами передбачається низка новацій, у тому числі планується розширити перелік спеціальностей для магістрів, проте ”особливо радикальних змін не планується”.

*** Цього року вступники на бакалавра чи наскрізного магістра могли подати на бюджетну форму навчання 7 заяв на 4 спеціальності. На контрактну форму навчання можна було подавати будь-яку кількість заяв.

Коментарі

Позначки: , , , ,