У Литві викрили російський фейк про українця, який нібито нелегально заробляв

Новини 23 Листопада, 2017 37

Ілюстративне фото

Два литовських портали, один з яких пов’язаний з російським державним холдингом “Россия сегодня” поширили фейк про українця, який начебто взяв автобус у лізинг і возив пасажирів по Вільнюсу

Згідно з фейковим повідомленням, в години пік у на одному з маршрутів протягом деякого часу їздив 37-річний Валерій Ягелло, який брав у пасажирів, що нічого не підозрювали, гроші за проїзд. Фейк викрили журналісти порталу Delfi.

Громадянин України начебто прибув у Литву в лютому 2016 року по туристичній візі з Миколаєва, і не маючи прав на водіння автобуса і документів, які б підтверджували його легальне перебування у Литві, взяв у лізинг старий автобус Volvo B10M. Таким чином, йому вдавалося заробляти щодня по 2,5 тисячі євро.

Історію начебто підтвердили працівники Vilniaus viešasis transportas (системи громадського транспорту Вільнюса).

Днями цю історію поширив діючий в Литві портал – Baltnews. До сьогоднішнього дня неправдиву новину можна було почитати на сайті видання “Обзор”, вранці вона була видалена. При цьому перший посилається на другий, а “Обзор” взяв цю історію з сайту “Яплакал”, зміст якого створюють анонімні користувачі.

Те, що новина вигадана порталу Delfi підтвердила і представник ЗАТ Vilniaus viešasis transportas Раса Норкене. Вона запевнила, що ні про такий випадок, ні про Ягелло компанія нічого не чула, а згаданий автобус був списаний ще 2007 року і пішов на металобрухт.

Коментарі

Позначки: ,